Sunday, 10 July 2011

++FRuiTS MeWaKiLi PeRSoNaLiTi++

ASSALAMUALAIKUM SEMUA

Today Cra nak share something ngan korang semua..
Information ni Cra dapat from a magazine..


Kajian da dilakukan oleh DR.BARNETT yg menyatakan
kita mampu menilai personaliti seseorang menerusi
fevret fruit masing2..

Okey jom kite tengok buah mane yg menjadi
fevret korang..

1.BUAH-BUAHAN CITRUS
CONTOH: Oren, Lemon, Limau Nipis n Limau Bali

Korang ni cenderung dgn warna2 yg cerah n then 
korang jugak suke mende2 yang mencabar..membe2 korang
lak suke share prob diorang kt korang coz
korang ni ade kebolehan yg unik sampai
membe korang caye ngan nasihat korang..
orang yg xkenal korang sukar nak menilai korang..
Membe korang selesa ngan korang..
selaen tu korang juagak sorang yg happy
go lucky...(^_^)

2.BUAH-BUAHAN TROPIKA
CONTOH: Pisang, Betik, Jambu, Kiwi n Nenas
 Korang sukekan pengalaman n cabaran yg baru..
korang gak suke try pelbgai type of fruit..
Orang kat sekeliling korang slalu mghadapi prob dgn korang 
coz care idup korang yg trlalu aktif..
Korang ni jnis xsuke something yg wat korang
kesakitan emosi..
So pasangan korang mstilah seorang yg 
tenang coz mesti bertentangan ngan diri korang..
korang ni slau luangkan mase ngan membe rapat 
korang n mudah didekati oleh kwn2 yg laen..
korang ade prinsip yg tersendiri n xsuke menunjukkn 
kesedihan korang..
simbol bg korang ialah suke mengambil berat
n gemar berseronok..

3.BUAH-BUAHAN LADANG
CONTOH: Epal n Pear
Simbol bg korang ialah kekuatan n korang bkan
je kuat pd dri sndri ttpi menjd tunggak 
kpd orang sekeliling korang..
korang pandai atasi stress n xsuke mengalah..
selaen tu korang ni xselfish n suke berdikari..
Korang jugak sorang yg berpengetahuan
luas..

4. KELUARGA TEMBIKAI
CONTOH: Tembikai n Tembikai Susu
Seorang yg murah hati n suke menghulurkan
bantuan kat sesape yg memerlukan..
korang dipercayai n adil orgnyer..
Apabila korang menolong someone, korang
mendapat 1 kepuasan ..
Korang amat disenangi oleh membe2 korang
coz sifat korang yg baik itu..
Korang ade ramai membe rapat kerana
korang ade keperibadian yg romantik..
Korang jenis yg akan berusaha ntuk mengatasi
kegagalan n kekecewaan..
Korang melambangkan diri korang sbgai
seorang yg berhati-hati..
Pantang dengan org yg lambat n x
menepati janji..sebabnyer korang ni
seoarang yg amat mementingkan
mase..

5.BUAH-BUAHAN CERI
CONTOH: Strawbery n Family Beri
Korang sukekan party n keseronokan..
korang juge suke epy kan org laen..
n then korang mudah mendapat membe baru
coz korang ni seorang yg peramah..
Korang juge suke mende yg unik sampaikan
makanan yg menjadi pilihan korang ade la dari perasa 
yg laen dr yg laen..
Personaliti korang sukar dinilai coz
korang kmempunyai pelbagai personaliti
dalam diri korang tu..
Korang mempunyai keistimewaan yg tersendiri..
Jelas skali menunjukkan yg korang
seorang yg berpersonaliti..
6. KELUARGA KACANG
CONTOH: Walnut, Hazel, Gajus n Laen2 
 Korang ni terlalu moody..
Kadang2 mood korang berubah dgn tibe2 je..
Ketegasan merupakan lambang 
keperibadian korang..If korang rase
korang betul, korang tetap
ngan pendirian korang tu n memyebabkan org
disekeliling korang akan berhati2 dgn
kedegilan korang uh..
Dalam percintaan lak, korang jenis yg setia..
Wah beruntungnyer pasangan korang an..
Hurm sesape yg nk mengenali korang
mesti mengambil mase yg lame for memahami
n mengenali korang ngan lbey dekat..
So conclusion nyer korang ni
seorang yg berpendirian..

7. KELUARGA LABU
CONTOH: Kundur 
Korang ni seorang yg berpandangan jauh..
Bg korang terdapat plbagai mende yg berlaku 
di dunia ini yg melebihi
ape yg kite lihat..
Wah hebat nyer org yg dalam kategori
ni an2..hehe
Tapi korang ni suke berperasaan curiga..
membe2 korang akan terkejut ngan pengetahuan
korang tu..
Membe2 korang jugak akan bergantung
ngan korang n sikap ambil berat
korang tu sangat dihargai..
Stress yg korang alami akan'mendownkan 
korang tapi lame kelamaan korang 
akan bersemangat semule..
Korang juge suke pelbagai jenis colour..
Wah colourful gitu an..
Korang lambangkan diri korang sebagai
seorang yg sopan santun n 
hati yg lembut..


So korang da taw ape personaliti korang??
dah an..
Bagus2, n then conclusion nyer..
Ape yg -ve tukarkan ke +ve
n ape yg +ve kekalkanlah
lam diri korang tu..
okey tenkiu for reading...
Daaa..(^_^)v


CoReTaN eXcLaSS DaRi aTiE.... Da aBeS BaCe KeR ?? LaU MeNaRiK SiLe bErIkAn oPiNiOn KOraNg YeP... LoVe cRa_WaL

2 comments:

  1. saye pling suke 4,6 ske gax,tpi ta byk mcm 4,hehe :)

    ReplyDelete
  2. hehe..no 4 an fevret kite same2..

    ReplyDelete

sila lah tinggal komen u all kat bawah tu yea..
tengs sudi bace entry n singgah blog shiera..
xlupe jugak,tenkiu coz tinggalkan
komen tuh..
kamsahamida..(^_^)v